PE Ljubljana
Ul. Gradnikove brigade 8
1000 Ljubljana

Pon - Pet: 06:00 - 20:00
Sob: 07:00 - 13:00

Tel: 01/54-11-771
PE Grosuplje
Prešernova 80
1290 Grosuplje

Pon - Pet: 11:00 - 20:00
Sob: 07:00 - 13:00

Tel: 01/290-94-30
info@frizerski-lidija.si

7 naravnih mask za različne vrste las

ponedeljek, 18. november, 2013

Preberite, kako iz povsem naravnih sestavin do poceni in učinkovitih mask za vse vrste las.

Za splošno zdravje
Zmešamo jedilno žlico ricinusovega olja, oljčnega olja in rumenjak, dokler ne dobimo gladke teksture. Nanesemo na lase in glavo za eno uro ovijemo v toplo brisačo oz. pokrijemo s plastično kapo za tuširanje. Po eni uri lase umijemo s šamponom in posušimo.

Za več mehkobe in sijaja
Dve veliki žlici eko kokosovega olja segrejemo za 10 sekund, nato ohlajenega vtremo v lase. Ovijemo jih v toplo brisačo za 30 do 45 minut, nato speremo z mlačno vodo. Lase na koncu umijemo s šamponom.

avokado med

Za že poškodovane lase
Zmešamo čajno žlico repičnega olja in ricinusovega olja ter dodamo dve čajni žlici limoninega soka. Gladko teksturo vtremo v lasišče. Lase za eno uro ovijemo v toplo brisačo oz. kapo. Lase speremo in umijemo.

Za naravno svetle lase
S to masko boste dosegli naraven učinek svetlenja las. Polovico medu zmešamo z isto količino vode. Dodamo tri čajne žličke cimeta in dve čajni žlički oljčnega olja. Masko nanesemo na suhe lase, ovijte v toplo brisačo. Dlje jo boste pustili na glavi, bolj svetli bodo vaši lasje.

Za mastne lase
Žlico sveže iztisnjenega eko limoninega soka, žlica medu in soka aloe vere, žlica suhe gorčice. To so sestavine, ki jih zmešamo v gladko masko in vtremo v vlažne lase in lasišče. Lase ovijemo v toplo brisačo, pustimo delovati eno uro, nakar speremo.

Aloe vera

Za suhe in lomljive lase
V lase in lasišče vtremo 100% arganovo olje. Pustimo delovati eno uro, nakar lase operemo s šamponom. Nato dodamo še masko iz treh žlic sladke smetane in žlice limoninega soka. Čarovnija naj se dogaja 15 minut, nakar lase speremo s toplo vodo.

Tanki lasje brez vitalnosti
Zmešamo malo pločevinko svetlega piva in eno jajce. Po polovici ure zavitih las v brisači speremo.

Hitra poživitev las
Na sveže umite mokre lase nanesemo žlico naravne kane in žlico avokadovega olja. Po eni uri lase dobro speremo z mlačno vodo.

Objavljeno pod: nasveti, novice

2021 © Frizerski salon Lidija